PAR PITANJA O YOUTUBE ZARADI

Jeste li ikada naišli na klipove na kojima su reklame ili pak se reklame pojavljuju prije samih klipova? 
E, netko je platio Youtube-u da postavi te reklame, a ako postanete partner jedan dio tog novca odlazi i Vama. Zato svi partneri moraju imati važeći Google Adsense račun i preko njega primati novce.

Sljedeće pitanje koje se postavlja jest koji su uvjeti da se postane partner ? 
Naravno, broj 1 je velik broj pogleda i pretplatnika :
+1000 pogleda po svakom klipu i +1000 pretplatnika
Uz to je potreban je originalan sadržaj bez kršenja autorskih prava (svaki dio klipa mora biti vaša tvorevina) i redovito postavljati  nove klipovae na kanal. Kad zadovoljavate ove kriterije Youtube Vas može pozvati da postanete partner ili možete sami poslati upit za partnerstvo i zaradu.

Koliko se mjesečno može zaraditi ? 
Zarada varira i ovisna je o sadržaju klipova te o broju pogleda. No, ajmo reći da se neka normalna mjesečna zarada može kretati između  1000  i 5000 dolara. Naravno, zarada može biti i nekih 200 dolara isto kao i 80 000 dolara. Kao što smo rekli ima više faktora, no složit ćete se da su to sve veliki novci, a posao je zabavan i relativno lagodan.

Može li Youtube prekinuti partnerstvo s Vama?
Da. Ako počnete na kanal stavljati klipove kojima kršite autorska prava, Youtube će Vam ukinuti partnerstvo, a zarada će biti ravna nuli. Prema tome važno je nastaviti sa snimanjem kvalitetnih videozapisa jednom kad postanete partner. Uostalom, snimanjem novih zabavnih klipova samo ćete povećavati svoju zaradu. Uz ovaj razlog postoje i mnogi drugi razlozi zbog kojih Vas mogu izbaciti iz partnerstva kao što je klikanje vlastitih reklama na klipovima. Uglavnom u cijeloj priči najbitnije je biti pošten i ne pokušavati na bilo kakve lakše i ilegalne načine zaraditi više novaca jer će Vas Youtube zasigurno uhvatiti i onda Ciao $$$.

Koliko ima Youtube partnera danas u svijetu?
Više od milijun, a više od tisuću njih zarađuje više od 100 000 $ godišnje.